lördag 24 september 2011

Welcome to the swedish book-mess!

Nej, jag tror inte att bokmässa heter så på engelska, men det är så det känns när man kliver in genom dörrarna till mässan på lördag förmiddag. Herregud, va´mycket folk! Jag försöker slingra mig förbi en dam med tre(!) kaffemuggar i händerna, och det kan ju bara sluta på ett sätt.

Kön ringlar lång utanför entrén. Jag förundras över vilken dragningskraft den här världen har, vilken längtan det finns efter att få vara med på finkulturens största fest, om än så bara i periferin.
Elin Grelsson har i GP beskrivit den längtan, och normaliseringprocessen som sker när man blir en del av kulturmedelklassen. Jag gillar allt hon skriver i GP, och på mässan träffade jag henne redan under torsdagen när hon presenterade sin debutroman "du hasar av trygghet".

I ABF:s monter springer jag samma dag på Håkan Juholt. Jag pratar med honom om den nya skollagen som kräver att alla skolor ska ha ett eget skolbibliotek. Ett mycket intressant, men kort, samtal blev det. Läs mer om detta i ny tid nästa måndag.
Min goda vän Jessica Schedvin hann jag få ett intressant samtal om ung humanism med, över en lunch. Strax därefter blev det ett minst lika intressant samtal med Christer Sturmark, den här gången över en fika. Snart var jag på språng igen, nu mot seminariet med den ödesmättade titeln "Slutet på Socialdemokratin, som vi känner den?", där bla Leif Pagrotsky medverkade.

Däremellan ska man försöka kika runt efter lite bra böcker, också. puh...

Det sista jag ser innan jag går ut från pressrummet är ett pressmeddelande om en extrainsatt presskonferens med Lars Wilks, som just då pågår. Spontant känner man en osäkerhet över att vistas i hans närhet pga terrorhoten Det är obehagligt att sådana tankar smyger sig på. Hur obehagligt det är att leva i den situation som han gör, kan jag inte ens föreställa mig...
En alkoholfri öl i hotellbaren utanför Incontro avslutar dagen, och årets Bokmässa. Längtar redan till nästa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar